SUCCÉ PÅ QX-GALAN

LIVET ÄR EN SCHLAGER vann två priser på QX-galan den 9 februari. Priset Årets Drag togs emot av Peter Jöback och LIVET ÄR EN SCHLAGER vann utmärkelsen Årets Scen! Fantastiskt roligt! Stort grattis till Peter och till alla inblandade i vår succémusikal.

QX-galan sändes på TV4 på alla hjärtans dag och nedan kan du se klipp från sändningen:

Mil efter mil.
http://www.tv4.se/nöjesklipp/klipp/qx-galan-2015-ur-musikalen-livet-är-en-schlager-3063914?utm_campaign=tv4.se-framework&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.tv4.se%2Fn%25C3%25B6jesklipp%2Fklipp%2Fqx-galan-2015-ur-musikalen-livet-%25C3%25A4r-en-schlager-3063914&utm_medium=facebook-like&utm_source=www.tv4.se

Tacktal Peter Jöback: Årets drag, QX-galan
http://www.tv4.se/nöjesklipp/klipp/qx-galan-2015-peter-jöbacks-starka-tacktal-3063917

BOKA HÄR!

ETT ALLA HJÄRTANS DAG-ERBJUDANDE

Under veckan 7-14/2 får du möjlighet att köpa en biljett till bästa kategorin på en valfri torsdag och få vår fantastiska cd som gåva till specialpriset 700:- (ord.pris biljett 770:- och ord.pris cd 150:-)

Kan endast bokas genom länken http://www.ticnet.se/feature/580Cirkus/580LAESWEB3CD.html

Älska LIVET ÄR EN SCHLAGER!

Äntligen finns musiken från vår fantastiska musikal på CD och Spotify!
Sjävklart kan du köpa den på Cirkus i samband med föreställningen!

Vill du köpa hem hittar du den här:
CDON: po.st/cdonlaes
GINZA: po.st/ginzalaes
BENGANS: po.st/laesbengans
ITUNES: po.st/livetarenschlageritunes

Lyssna här:
SPOTIFY: po.st/livetarenschlagerspotify
WIMP: po.st/livetarenschlagerwimp

Här kommer några ord från Fredrik Kempe!
https://www.facebook.com/video.php?v=1588166771414661&set=vb.1407684362796237&type=2&theater

48 NYA FÖRESTÄLLNINGAR I VÅR!

48 nya föreställningar av supermusikalen ”Livet är en schlager”

Under hösten har publiken vallfärdat till Cirkus i Stockholm för att se Jonas Gardells och Fredrik Kempes supermusikal ”Livet är en schlager”, med artister som Helen Sjöholm, Peter Jöback, Johan Glans, Jonas Helgesson, Katarina Ewerlöf, Frida Westerdahl och My Holmsten i huvudrollerna. Nu är det klart att det blir 48 nya föreställningar i vår och biljetterna släpps klockan 09:00 i morgon fredag. Samtidigt släpps också Helen Sjöholms och Peter Jöbacks duett ”När jag faller” som första singeln från det kommande albumet och på lördag sänder SVT dokumentären “Livet är en schlager – och hårt arbete” som följt med i det hårda och dramatiska arbetet fram till premiären tidigare i höstas.

”Livet är en schlager” är en av de största musikalsatsningarna någonsin i Sverige. Jonas Gardells verk med musik av Fredrik Kempe involverar sammanlagt över 100 personer på och bakom scen och har några av landets mest älskade artister och komiker i huvudrollerna – Helen Sjöholm, Peter Jöback, Johan Glans, Jonas Helgesson, Katarina Ewerlöf, Frida Westerdahl och My Holmsten. Dessutom har Oscar-vinnaren Anna Asp gjort scenografin, kostymerna är skapade av Christer Lindarw och eminent kapellmästare är Martin Östergren.

”Livet är en schlager” är historien om det schlagertokiga vårdbiträdet Mona (Helen Sjöholm), hennes långtidsarbetslösa man Bosse (Johan Glans), hennes gränsöverskridande bror Candy Darling (Peter Jöback) och cp-skadade David (Jonas Helgesson) som hon jobbar för. En dag skickar Mona i hemlighet in en låt som David skrivit till Melodifestivalen – och blir uttagen till den stora finalen…

Nu är det klart att ”Livet är en schlager” förlängs med en ny spelsäsong på Cirkus i Stockholm våren 2015 och biljetterna släpps i morgon fredag 21 november kl 09:00.

Den nya spelsäsongen sträcker sig från den 29 januari fram till den 25 april.

På fredag 21 november släpps också den första singeln från ”Livet är en schlager” till radio, Helen Sjöholms och Peter Jöbacks duett ”När jag faller”. Duetten är den första de hyllade stjärnorna spelat in tillsammans.

Lördag den 22 november klockan 16:50 visas en dokumentär om ”Livet är en schlager” på SVT. I den får vi följa ensemblen genom skratt, gråt, sömnbrist och sjukdom fram till den storslagna musikalens premiär. “Livet är en Schlager – och hårt arbete” kan även ses på SVT Play.

QX har smygkikat bakom kulisserna.

Så här snygga blir Helen Sjöholm och Peter Jöback i Livet är en schlager.

Nu närmar sig premiären med stormsteg.

MISSA INTE ALLSÅNG PÅ SKANSEN TISDAG 12/8!

Helen Sjöholm och Peter Jöback framför duett från
supermusikalen ”Livet är en schlager” på ”Allsång på Skansen”

Nu är det klart att säsongsfinalen av ”Allsång på Skansen” kommer att gästas av två av landets mest älskade artister – Helen Sjöholm och Peter Jöback. Tillsammans framför de duetten ”Som skapta för varandra” från höstens stora musikal ”Livet är en schlager”, signerad Jonas Gardell och Fredrik Kempe.

Säsongsavslutningen av ”Allsång på Skansen” äger rum tisdag 12 augusti och direktsänds i SVT. Mindre än en månad senare skrivs ett nytt kapitel i svensk musikhistoria när Jonas Gardellsoch Fredrik Kempesmusikal ”Livet är en schlager” får premiär på Cirkus i Stockholm. I huvudrollerna ser vi stjärnorna Helen Sjöholmoch Peter Jöback, som nu 20 år efter ”Kristina från Duvemåla” återförenas. Den här gången för att spela det schlagertokiga syskonparet Mona Berglund och Candy Darling.

Helen Sjöholm
Rollen som Mona i ”Livet är en schlager” görs av Helen Sjöholm – en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade artister.

Helen fick sitt stora genombrott som Kristina i musikalen ”Kristina från Duvemåla” 1995 och tilldelades Thalia-statyetten för sin insats. 2002 fick hon Guldmasken för sin prestation i ”Chess” där hon spelade den kvinnliga huvudrollen. Hennes andra Guldmask erhöll hon för sin roll som Eliza Doolittle i musikalen ”My Fair Lady”. Helen har även spelat framträdande roller i ”Les Misérables”, ”Tolvskillingsoperan” och senast i ”Aniara”.

Utöver musikalroller har Helen spelat in ett flertal skivor, både solo och tillsammans med bland annat Benny Anderssons Orkester som med låten ”Du Är Min Man” låg på Svensktoppen i fem år. Hon har även medverkat i flera filmer. Debuten skedde 1999 i Richard Hoberts ”Där regnbågen slutar” och därefter har hon haft huvudroller i ”Såsom i himlen” och ”Simon och ekarna”, för vilken hon även Guldbagge-nominerades.

Peter Jöback

Rollen som Candy Darling i ”Livet är en schlager” görs av Peter Jöback – en av Sveriges starkast lysande stjärnor med världen som arbetsfält.

Det stora genombrottet kom som Robert i Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikal ”Kristina från Duvemåla” 1995. ”Guldet blev till sand” slog Svensktoppsrekord och Peter belönades med en guldmask. Sin andra guldmask erhöll han för sin hyllade rolltolkning som konferencier i ”Cabaret”, som han spelade både i Sverige och Danmark. Peter har varvat skivor och turnéer med roller i London’s West End, senast huvudrollen i världens största musikal, ”The Phantom of The Opera” under dess 25-årsjubileum 2012. Förra året gjorde Peter Broadway-debut som “The Phantom of the Opera” och han är en av endast fyra som gjort rollen och hyllats på båda sidor av Atlanten. Peter framträdde även som första svensk på anrika Tony Awards.

I höstas återvände han till Sverige för fjolårets upplaga av arenasuccén ”I Love Musicals”. Ett nyinspelat album med samma titel kom i september 2013 där låten “Annars vore jag inte jag” – från “Livet är en schlager” finns med. I december 2013 hade “Sweeney Todd” premiär på Stockholms Stadsteater och Peter Jöback hyllades i huvudrollen.


Supermusikalen ”Livet är en schlager”
”Livet är en schlager” är historien om den schlagertokiga Mona Berglund och hennes man Bosse, hennes bror, den gränsöverskridande Candy Darling och killen hon jobbar för, den cp-skadade David.

Människor så vanliga man kan bli när man döpt sina döttrar till Carola, Kicki, Lena Ph och Anna Book.

De lever sitt liv i Skarpnäck med drömmar som de måste klämma in mellan dagishämtning och lämning alltmedan dagarna går, blir till veckor och år.

Ända tills Mona råkar höra en sång som David har skrivit och i hemlighet skickar in den till Melodifestivalen – och blir uttagen till den stora finalen.

Över en natt blir hon den nya schlagerstjärnan, älskad, omskriven och omsusad. Det är egentligen bara ett problem.

Hon har inte berättat att det inte är hon som har skrivit låten och avslöjas det riskerar hon att förlora allt hon fått.

”Livet är en schlager” är berättelsen om en människa som håller på att vinna hela världen men förlora sin själ. En fruktansvärt rolig, rörande och omtumlande saga om solidaritet, om längtan efter att få va något mer än det som bara ögat ser – och förstås drömmen om en tonartshöjning och en jävlarimig refräng!

Musikalen ”Livet är en schlager” bygger på Jonas Gardells folkkära berättelse som vi tidigare sett som film, men till scenversionen har Jonas Gardell skrivit ett helt nytt manus. Han har även skrivit texter till musikalens samtliga låtar, som alla är nykomponerade av Fredrik Kempe.

Jonas Gardell regisserar ”Livet är en schlager” och i rollerna ser vi Helen Sjöholm, Peter Jöback, Jonas Helgesson, Johan Glans, Måns Möller, Katarina Ewerlöf, My Holmstenoch Frida Westerdahl.

Musikalen får premiären torsdag 11 september 2014 på Cirkus i Stockholm.

”Livet är en schlager” produceras av Lifeline Management & Villman Produktion i samarbete med Universal Music Publishing.

Kollationering!

Det var manusgenomgång (kollationering) i måndags.  Nu börjar supermusikalen ta form!

– Allting är lite super, vi har Oscarvinnaren Anna Asp som gör scenografi, Christer Lindarw på kostym, några av de roligaste, och några av de som sjunger bäst. Det är väldigt roligt, säger Jonas Gardell i den här fina artikeln om Livet är en schlager i Expressen.

http://www.expressen.se/noje/de-spelar-i-jonas-gardells-dromshow/

Stjärnspäckad ensemble i musikalen “Livet är en schlager”

Jonas Gardells “Livet är en schlager” blir musikal! Succéfilmen ”Livet är en schlager” görs om till scenmusikal av Jonas Gardell med musik av Fredrik Kempe. I de bärande rollerna ser vi Peter Jöback, Helen Sjöholm, Johan Glans, Jonas Helgesson, Måns Möller, Katarina Ewerlöf, My Holmsten och Frida Westerdahl.

Idag presenterades den stjärnspäckade och något udda ensemblen vid en presskonferens på Cirkus i Stockholm. Musikalgudinnan Helen Sjöholm och komikern Johan Glans spelar det schlagertokiga paret Mona och Bosse. Som den transsexuella Candy Darling ser vi vår internationella musikalgigant, Peter Jöback, medan schlagerdivan Sabina spelas av Frida Westerdahl från Stockholms Stadsteater. En medverkande som är mer känd i standup-sammanhang än för musikaler är Måns Möller. Han gör rollen som Monas producent. Jonas Helgesson, komikern och författaren till ”Ett CP-bra liv” spelar David, den cp-skadade killen som skriver sången ”Aldrig ska jag sluta älska dig”. Guldbaggebelönade Katarina Ewerlöf spelar Melodifestivalens producent och dess programledare görs av My Holmsten.

Jonas Gardell regisserar och skriver manus och schlagermästaren Fredrik Kempe komponerar musiken. Anna Asp, som fick en Oscar för “Fanny och Alexander” gör scenografin, och kostymerna skapas av ingen mindre än Christer Lindarw. Regiassistent är Michaela Alfvén och kapellmästare Martin Östergren.

“Livet är en schlager” har premiär 11 september 2014 på Cirkus i Stockholm och biljetterna släpps tisdag 19 november kl 09:00.

Ensemblen i “Livet är en schlager”

Huvudrollen som den schlagertokiga fyrabarnsmamman Mona görs av Helen Sjöholm, en av våra mest uppskattade och efterfrågade artister, som vi tidigare sett göra huvudrollen i musikaler som ”Kristina från Duvemåla”, “Chess”, “My Fair Lady” och “Aniara”.

I den tunga rollen som Monas transsexuella bror Candy Darling ser vi Peter Jöback, en av Sveriges starkast lysande stjärnor och största musikalexporter någonsin. Han har senast spelat huvudrollen i ”Phantom of the Opera” i London’s West End och på Broadway.

Jonas Helgesson gör rollen som den talangfulla och cp-skadade musikern David, som Mona jobbar för. Jonas Helgesson är författare, föreläsare och standup-komiker. Han har bland annat skrivit uppmärksammade boken “Grabben i kuvösen bredvid”. Nu gör han musikaldebut i “Livet är en schlager”.

Rollen som Monas schlagertokiga man Bosse görs av den älskade och prisbelönta komikern Johan Glans. Vid sidan av sina standup-turnéer har han bland annat spelat i den hyllade musikalkomedin “Spamalot”.

I rollen som schlagerdivan Sabina ser vi Frida Westerdahl. Hon har tidigare bland annat spelat i musikalerna “Sommarnattens leende” och “De tre musketörerna” på Stockholms Stadsteater.

Måns Möller, en av våra mest framträdande komiker på såväl tv som scen, gör i “Livet är en schlager” musikaldebut. Han gör rollen som skivbolagsproducenten Tony Borg, som plötsligt dyker upp vid Monas sida.

Katarina Ewerlöf gör rollerna som Samhall-föreståndare och tv-producent för Melodifestivalen. Det blir hennes andra runda i “Livet är en schlager” då hon är den enda i ensemblen som var med också i filmversionen från år 2000.

My Holmsten gör rollen som programledare för Melodifestivalen. Hon spelade huvudrollen i Jonas Gardells ”Människor i solen”, mot bland annat Sif Ruud och Johan Ulveson, som spelade 125 utsålda hus på Dramaten.

Mer om “Livet är en schlager” (pressbilder, längre biografier)

https://www.livetarenschlager.se/

LIVET ÄR EN SCHLAGER är historien om Mona och hennes man Bosse, hennes bror Candy Darling och killen hon jobbar för, David. Fyra människor så vanliga man kan bli. Möjligen sånär som på att Candy är transsexuell, David cp-skadad och Mona och Bosse så schlagertokiga att de döpt sina fyra döttrar till Kicki, Carola, Lena Ph och Anna Book. Men annars lever de sitt liv i Skarpnäck med drömmar som de måste klämma in mellan dagishämtning och lämning alltmedan dagarna går, blir till veckor och år. Ända tills Mona råkar höra en sång som David har skrivit och i hemlighet skickar in den till Melodifestivalen – och blir uttagen till den stora finalen. Över en natt blir hon den nya schlagerstjärnan, älskad, omskriven och omsusad. Det är egentligen bara ett problem. Hon har inte berättat att det inte är hon som har skrivit låten och avslöjas det riskerar hon att förlora allt hon fått.

LIVET ÄR EN SCHLAGER är berättelsen om en människa som håller på att vinna hela världen men förlora sin själ. En fruktansvärt rolig, rörande och omtumlande saga om solidaritet, om längtan efter att få va något mer än det som bara ögat ser – och förstås drömmen om en tonartshöjning och en jävlarimig refräng!

Musikalen LIVET ÄR EN SCHLAGER bygger på den folkkära filmen med samma namn, men Jonas Gardell har skrivit ett helt nytt manus, och Fredrik Kempe har skrivit helt ny musik med sångtexter av Jonas Gardell.

”Livet är en schlager” produceras av Lifeline Management & Villman Produktion i samarbete med Universal Music Publishing.

Biljetter

Biljetterna släpps tisdag 19 november kl 09:00 och säljs via Ticnet.se och 077-170 70 70.

Kontakt

Producent
Lifeline Management
Michael Henriksson
070 632 00 23, michael.henriksson@lifeline.se

Producent
Villman Produktion
Agneta Villman
08-30 50 30, agneta@villman.se

Universal Music Publishing
Martin Ingeström
070-529 53 85, martin.ingestrom@umusic.com

Press
ILES PR
Ellinor Wannmyr, 073 908 12 83, ellinor@iles.se
Helena Iles, 0739 80 52 51, helena@iles.se