Stjärnspäckad ensemble i musikalen “Livet är en schlager”

Jonas Gardells “Livet är en schlager” blir musikal! Succéfilmen ”Livet är en schlager” görs om till scenmusikal av Jonas Gardell med musik av Fredrik Kempe. I de bärande rollerna ser vi Peter Jöback, Helen Sjöholm, Johan Glans, Jonas Helgesson, Måns Möller, Katarina Ewerlöf, My Holmsten och Frida Westerdahl.

Idag presenterades den stjärnspäckade och något udda ensemblen vid en presskonferens på Cirkus i Stockholm. Musikalgudinnan Helen Sjöholm och komikern Johan Glans spelar det schlagertokiga paret Mona och Bosse. Som den transsexuella Candy Darling ser vi vår internationella musikalgigant, Peter Jöback, medan schlagerdivan Sabina spelas av Frida Westerdahl från Stockholms Stadsteater. En medverkande som är mer känd i standup-sammanhang än för musikaler är Måns Möller. Han gör rollen som Monas producent. Jonas Helgesson, komikern och författaren till ”Ett CP-bra liv” spelar David, den cp-skadade killen som skriver sången ”Aldrig ska jag sluta älska dig”. Guldbaggebelönade Katarina Ewerlöf spelar Melodifestivalens producent och dess programledare görs av My Holmsten.

Jonas Gardell regisserar och skriver manus och schlagermästaren Fredrik Kempe komponerar musiken. Anna Asp, som fick en Oscar för “Fanny och Alexander” gör scenografin, och kostymerna skapas av ingen mindre än Christer Lindarw. Regiassistent är Michaela Alfvén och kapellmästare Martin Östergren.

“Livet är en schlager” har premiär 11 september 2014 på Cirkus i Stockholm och biljetterna släpps tisdag 19 november kl 09:00.

Ensemblen i “Livet är en schlager”

Huvudrollen som den schlagertokiga fyrabarnsmamman Mona görs av Helen Sjöholm, en av våra mest uppskattade och efterfrågade artister, som vi tidigare sett göra huvudrollen i musikaler som ”Kristina från Duvemåla”, “Chess”, “My Fair Lady” och “Aniara”.

I den tunga rollen som Monas transsexuella bror Candy Darling ser vi Peter Jöback, en av Sveriges starkast lysande stjärnor och största musikalexporter någonsin. Han har senast spelat huvudrollen i ”Phantom of the Opera” i London’s West End och på Broadway.

Jonas Helgesson gör rollen som den talangfulla och cp-skadade musikern David, som Mona jobbar för. Jonas Helgesson är författare, föreläsare och standup-komiker. Han har bland annat skrivit uppmärksammade boken “Grabben i kuvösen bredvid”. Nu gör han musikaldebut i “Livet är en schlager”.

Rollen som Monas schlagertokiga man Bosse görs av den älskade och prisbelönta komikern Johan Glans. Vid sidan av sina standup-turnéer har han bland annat spelat i den hyllade musikalkomedin “Spamalot”.

I rollen som schlagerdivan Sabina ser vi Frida Westerdahl. Hon har tidigare bland annat spelat i musikalerna “Sommarnattens leende” och “De tre musketörerna” på Stockholms Stadsteater.

Måns Möller, en av våra mest framträdande komiker på såväl tv som scen, gör i “Livet är en schlager” musikaldebut. Han gör rollen som skivbolagsproducenten Tony Borg, som plötsligt dyker upp vid Monas sida.

Katarina Ewerlöf gör rollerna som Samhall-föreståndare och tv-producent för Melodifestivalen. Det blir hennes andra runda i “Livet är en schlager” då hon är den enda i ensemblen som var med också i filmversionen från år 2000.

My Holmsten gör rollen som programledare för Melodifestivalen. Hon spelade huvudrollen i Jonas Gardells ”Människor i solen”, mot bland annat Sif Ruud och Johan Ulveson, som spelade 125 utsålda hus på Dramaten.

Mer om “Livet är en schlager” (pressbilder, längre biografier)

https://www.livetarenschlager.se/

LIVET ÄR EN SCHLAGER är historien om Mona och hennes man Bosse, hennes bror Candy Darling och killen hon jobbar för, David. Fyra människor så vanliga man kan bli. Möjligen sånär som på att Candy är transsexuell, David cp-skadad och Mona och Bosse så schlagertokiga att de döpt sina fyra döttrar till Kicki, Carola, Lena Ph och Anna Book. Men annars lever de sitt liv i Skarpnäck med drömmar som de måste klämma in mellan dagishämtning och lämning alltmedan dagarna går, blir till veckor och år. Ända tills Mona råkar höra en sång som David har skrivit och i hemlighet skickar in den till Melodifestivalen – och blir uttagen till den stora finalen. Över en natt blir hon den nya schlagerstjärnan, älskad, omskriven och omsusad. Det är egentligen bara ett problem. Hon har inte berättat att det inte är hon som har skrivit låten och avslöjas det riskerar hon att förlora allt hon fått.

LIVET ÄR EN SCHLAGER är berättelsen om en människa som håller på att vinna hela världen men förlora sin själ. En fruktansvärt rolig, rörande och omtumlande saga om solidaritet, om längtan efter att få va något mer än det som bara ögat ser – och förstås drömmen om en tonartshöjning och en jävlarimig refräng!

Musikalen LIVET ÄR EN SCHLAGER bygger på den folkkära filmen med samma namn, men Jonas Gardell har skrivit ett helt nytt manus, och Fredrik Kempe har skrivit helt ny musik med sångtexter av Jonas Gardell.

”Livet är en schlager” produceras av Lifeline Management & Villman Produktion i samarbete med Universal Music Publishing.

Biljetter

Biljetterna släpps tisdag 19 november kl 09:00 och säljs via Ticnet.se och 077-170 70 70.

Kontakt

Producent
Lifeline Management
Michael Henriksson
070 632 00 23, michael.henriksson@lifeline.se

Producent
Villman Produktion
Agneta Villman
08-30 50 30, agneta@villman.se

Universal Music Publishing
Martin Ingeström
070-529 53 85, martin.ingestrom@umusic.com

Press
ILES PR
Ellinor Wannmyr, 073 908 12 83, ellinor@iles.se
Helena Iles, 0739 80 52 51, helena@iles.se

7 Nov 2013