Om föreställningen

LIVET ÄR EN SCHLAGER är historien om den schlagertokiga Mona Berglund och hennes man Bosse, hennes bror, den gränsöverskridande Candy Darling och killen hon jobbar för, den cp-skadade David.

Människor så vanliga man kan bli när man döpt sina döttrar till Carola, Kicki, Lena Ph och Anna Book.

De lever sitt liv i Skarpnäck med drömmar som de måste klämma in mellan dagishämtning och lämning alltmedan dagarna går, blir till veckor och år.

Ända tills Mona råkar höra en sång som David har skrivit och i hemlighet skickar in den till Melodifestivalen – och blir uttagen till den stora finalen.

Över en natt blir hon den nya schlagerstjärnan, älskad, omskriven och omsusad. Det är egentligen bara ett problem.

Hon har inte berättat att det inte är hon som har skrivit låten och avslöjas det riskerar hon att förlora allt hon fått.

LIVET ÄR EN SCHLAGER är berättelsen om en människa som håller på att vinna hela världen men förlora sin själ. En fruktansvärt rolig, rörande och omtumlande saga om solidaritet, om längtan efter att få va något mer än det som bara ögat ser – och förstås drömmen om en tonartshöjning och en jävlarimig refräng!

Musikalen LIVET ÄR EN SCHLAGER bygger på berättelsen från den folkkära filmen med samma namn, men Jonas Gardell har skrivit ett helt nytt manus, och Fredrik Kempe har skrivit helt ny musik med sångtexter av Jonas Gardell, som också regisserar uppsättningen.

I rollerna ser vi Helen Sjöholm, Peter Jöback, Jonas Helgesson, Johan Glans, Mats Bergman, Katarina Ewerlöf, My Holmsten och Frida Westerdahl.

Succén fortsätter efter en utsåld höst! Spelas fram till den 25 april på Cirkus i Stockholm.

Livet är en schlager produceras av Lifeline Management & Villman Produktion i samarbete med Universal Music Publishing.