48 NYA FÖRESTÄLLNINGAR I VÅR!

48 nya föreställningar av supermusikalen ”Livet är en schlager”

Under hösten har publiken vallfärdat till Cirkus i Stockholm för att se Jonas Gardells och Fredrik Kempes supermusikal ”Livet är en schlager”, med artister som Helen Sjöholm, Peter Jöback, Johan Glans, Jonas Helgesson, Katarina Ewerlöf, Frida Westerdahl och My Holmsten i huvudrollerna. Nu är det klart att det blir 48 nya föreställningar i vår och biljetterna släpps klockan 09:00 i morgon fredag. Samtidigt släpps också Helen Sjöholms och Peter Jöbacks duett ”När jag faller” som första singeln från det kommande albumet och på lördag sänder SVT dokumentären “Livet är en schlager – och hårt arbete” som följt med i det hårda och dramatiska arbetet fram till premiären tidigare i höstas.

”Livet är en schlager” är en av de största musikalsatsningarna någonsin i Sverige. Jonas Gardells verk med musik av Fredrik Kempe involverar sammanlagt över 100 personer på och bakom scen och har några av landets mest älskade artister och komiker i huvudrollerna – Helen Sjöholm, Peter Jöback, Johan Glans, Jonas Helgesson, Katarina Ewerlöf, Frida Westerdahl och My Holmsten. Dessutom har Oscar-vinnaren Anna Asp gjort scenografin, kostymerna är skapade av Christer Lindarw och eminent kapellmästare är Martin Östergren.

”Livet är en schlager” är historien om det schlagertokiga vårdbiträdet Mona (Helen Sjöholm), hennes långtidsarbetslösa man Bosse (Johan Glans), hennes gränsöverskridande bror Candy Darling (Peter Jöback) och cp-skadade David (Jonas Helgesson) som hon jobbar för. En dag skickar Mona i hemlighet in en låt som David skrivit till Melodifestivalen – och blir uttagen till den stora finalen…

Nu är det klart att ”Livet är en schlager” förlängs med en ny spelsäsong på Cirkus i Stockholm våren 2015 och biljetterna släpps i morgon fredag 21 november kl 09:00.

Den nya spelsäsongen sträcker sig från den 29 januari fram till den 25 april.

På fredag 21 november släpps också den första singeln från ”Livet är en schlager” till radio, Helen Sjöholms och Peter Jöbacks duett ”När jag faller”. Duetten är den första de hyllade stjärnorna spelat in tillsammans.

Lördag den 22 november klockan 16:50 visas en dokumentär om ”Livet är en schlager” på SVT. I den får vi följa ensemblen genom skratt, gråt, sömnbrist och sjukdom fram till den storslagna musikalens premiär. “Livet är en Schlager – och hårt arbete” kan även ses på SVT Play.

20 Nov 2014