Peter Jöback

Rollen som Candy Darling, bror till Mona, görs av Peter Jöback – en av Sveriges starkast lysande stjärnor med världen som arbetsfält.

Peter tillhör den unika kategori artister och skådespelare som med självklarhet rör sig mellan olika genrer. Med över 1 miljon sålda skivor varvar Peter Jöback konserter, shower och tv-framträdanden med internationella musikalroller.

Det stora genombrottet kom som Robert i Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikal ”Kristina från Duvemåla” (1995). Peter belönades med en guldmask och sin andra guldmask erhöll han för sin hyllade rolltolkning som konferencier i ”Cabaret”, som han spelade både i Sverige och Danmark. Peter har gjort flera roller i London’s West End senast huvudrollen i världens största musikal, ”The Phantom of The Opera” (2012). Samma år gjorde han även en egen TV-serie på SVT, ”Med hjärtat som insats”.

2013 avslutade Peter Jöback en Broadway-sejour där han gjort titelrollen i 25-årsjubilerande ”The Phantom of the Opera”. Efter 127 föreställningar och ett framträdande inför miljonpublik på Tony Awards återvände han till Sverige för fjolårets upplaga av arenasuccén ”I Love Musicals”. Ett nyinspelat album med samma titel kom i september 2013 där låten “Annars vore jag inte jag” – från “Livet är en schlager” finns med.

I december 2013 hade “Sweeney Todd” premiär på Stockholms Stadsteater och Peter Jöback hyllades i huvudrollen. I maj 2014 gav Peter dessutom två konserter i Japan tillsammans med Tokyo Symfoniorkester.

Fler medverkande