Helen Sjöholm

Huvudrollen som Mona i ”Livet är en schlager” görs av Helen Sjöholm – en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade artister.

Hon fick sitt stora genombrott som Kristina i musikalen ”Kristina från Duvemåla” 1995 och tilldelades Thalia-statyetten för sin insats. 2002 fick hon Guldmasken för sin prestation i ”Chess” där hon spelade den kvinnliga huvudrollen. Hennes andra Guldmask erhöll hon för sin roll som Eliza Doolittle i musikalen ”My Fair Lady”. Helen har även spelat framträdande roller i ”Les Misérables”, ”Tolvskillingsoperan” och senast i ”Aniara”.

Utöver hennes musikalroller har hon spelat in ett flertal skivor, både solo och tillsammans med bland annat Benny Anderssons Orkester som med låten ”Du Är Min Man” låg på Svensktoppen i fem år. Helen har även medverkat i flera filmer. Debuten skedde 1999 i Richard Hoberts ”Där regnbågen slutar” och därefter har hon haft huvudroller i ”Såsom i himlen” och ”Simon och ekarna”, för vilken hon även Guldbagge-nominerades.

Helen var under 2013 och 2014 ute på en kritikerrosad Sverigeturné tillsammans med bland annat Jojje Wadenius och Martin Östergren och uppträdde även våren 2014 med kabarén “Höjdarlunch” i Uppsala.

Fler medverkande