Katarina Ewerlöf

Katarina Ewerlöf är en av landets mest anlitade skådespelare. I “Livet är en schlager” gör hon både rollen som Samhall-föreståndare och tv-producent för Melodifestivalen. Det blir hennes andra medverkan i “Livet är en schlager” eftersom hon även var med i filmversionen som kom år 2000.
1999 belönades Katarina Ewerlöf med en Guldbagge för sin roll i den svarta komedin “Tomten är far till alla barnen”. Då hade hon två år tidigare slagit igenom på bred front med tv-serien “Pappas flicka”.

Katarina Ewerlöf är hemmahörande i den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater och hyllades för sin insats som huvudrollen Marlene i “Top Girls”. Hon har också gjort ledande roller i bland annat Lars Noréns “Natten är dagens mor”, “Stillheten” och Strindbergs “Påsk”.

På filmduken har vi bland annat sett Katarina Ewerlöf i “Inga tårar” och “Paradiset”. Hon har också medverkat i tv-serier som “Skärgårdsdoktorn”, “Zonen”, “Tusenbröder II” och “Kommissionen”. 2014 är Katarina Ewerlöf aktuell i Colin Nutleys kommande film “Medicinen”.

Fler medverkande